Retinol er en av de mest omtalte ingrediensene i hudpleie, og det er ikke uten grunn. Til tross for all oppmerksomheten retinol får, er det fremdeles mange som ikke vet hva retinol er, hvordan retinol fungerer eller hvordan man bruker retinol. 

Hva er retinol?

Retinol er et vitamin A-derivat som ofte blir brukt i hudpleie for å behandle hudaldring, akne, tette porer og pigmentflekker. Retinol er en populær ingrediens som har fått beholde populariteten sin gjennom mange år på grunn av hvor effektiv den er. 

Hvorfor elsker huden retinol? 

Retinol bidrar til å øke celleomsetningen i huden og nøytraliserer frie radikaler, som igjen fører til en mer fyldig, glatt og jevn hud. Retinol er spesielt effektivt på å jevne ut teksturen i huden som fine linjer, rynker og mørke flekker. 

Hvorfor fungerer retinol best om natten? 

Med sterke og effektive produkter følger også sannsynligheten for bivirkninger. Retinol er kjent for å være et effektivt produkt, men det er også kjent for å kunne forårsake irritasjoner i huden, spesielt hos mer sensitive hudtyper. En av de mest skånsomme, men likevel effektive måtene å bruke retinol på, er å inkludere det i en kveldsrutine. Retinolbruk om natten har spesielt to viktige fordeler: minimalt med soleksponering rett etter bruk, som vil minimere sannsynligheten for irritasjon, pluss at retinolen vil kunne være enda mer effektiv i kombinasjon med hudens fornyelsesprosess som finner sted om natten. 

Hils på dynamic skin retinol serum

Dynamic Skin Retinol Serum er laget for å effektivt kunne behandle hudens 4 tegn til aldring. Den er laget med et 3.5% Retinoid Complex, som består av flere retinoider som jobber i ulikt tempo for å kunne tilby forsettlig behandling av huden med mindre irritasjon. Den er også full av hudstyrkende ingredienser som Squalane og Betaglukan som styrker hudbarrieren og sørger for bedre motstandsdyktighet.

Hvordan komme i gang med retinol

Om det er første gang du bruker retinol bør du ta hensyn til retinolens gylne regel: Ta det rolig. Retinol er en kraftfull ingrediens, du vil unngå å overstimulere huden som kan føre til irritasjoner og skader. Start med en liten mengde på størrelse med en ert, pass på å unngå området rundt øynene. Bruk 1-2 ganger i uken til huden har vent seg til retinolen, og se an hyppigheten etter behov. 

Du kan også bruke et mildere retinolprodukt, som Retinol Clearing Oil for å introdusere huden din til retinol på en skånsom måte. 

Om du vil bruke retinol på området rundt øynene kan du bruke Age Reversal Eye Complex som er tilpasset den sarte og mer sensitive huden. 

Retinol + SPF

Behandle med retinol, beskytt med solfaktor. Når du bruker retinol må du alltid huske å bruke solfaktor på dagtid, uansett årstid. Vi anbefaler Dynamic Skin Recovery SPF50

Tilleggsinformasjon

Vitamin A kan komme i flere ulike former enn retinol i hudpleie - som retinal, retinoider og retinolsyre. 

Jofrid Nyka Krohn