Hudpleie for gravide

 

Graviditet er en av de mest mirakuløse reisene kroppene våre går gjennom. Som en forventningsfull mor vil du sannsynligvis oppleve en virvelvind av følelser mens du forbereder deg på ditt lille mirakel. For noen kan graviditeten imidlertid også medføre fysiske utfordringer, inkludert tretthet, morgenkvalme og en rekke hudforandringer. Midt i alt dette er det viktig å prioritere egenpleie, og en av de viktigste aspektene som fortjener spesiell oppmerksomhet, er huden din. Denne artikkelen er her for å veilede deg gjennom reisen med å ta vare på huden din under graviditeten, hvilke ingredienser man bør unngå og hvordan du kan opprettholde en sunn, glødene hud.

graviditetshormoner og hud

Graviditet utløser en rekke hormoner, inkludert østrogen og progesteron. Hver enkelt hud vil reagere forskjellig på dette og derfor kan det oppstå en rekke endringer. I de tidlige stadiene av graviditeten fører disse hormonelle svingningene vanligvis til økt produksjon av olje, noe som kan få huden til å se sunnere ut. Kroppen opplever også en økning i sirkulasjon og blodvolum, som kombinert med økt olje kan føre til en sunn "graviditetsglød", men ikke alltid...

hormonelle utbrudd

Den kraftige stigningen av graviditetshormoner og økt oljeproduksjon kan føre til irriterende utbrudd og tilstoppede porer. De som allerede har fet hud eller sliter med hormonelle utbrudd fra før er mer mottakelige og vil dermed mer sannsynlig oppleve dette under graviditeten. Nøkkelen for å håndtere disse utbruddene er å ha en trygg og effektiv hudpleierutine som holder huden ren, mer balansert og mindre mottakelig for utbrudd.

Å dobbeltrense morgen og kveld er en effektiv metode som hjelper til med å fjerne urenheter og holde porene fri for opphopning. Active Clay Cleanser er et fantastisk alternativ for å absorbere overflødig olje og balansere huden med prebiotika, noe som fremmer en klarere og sunnere hud.

En vanlig karakteristikk ved hormonelle utbrudd er en betennelse. Når porene blir tilstoppet vil bakterier trives, og dette kan forårsake en inflammatorisk reaksjon som resulterer i rødhet, hevelse og dannelse av kviser. Deep Breakout Liquid Patch danner et usynlig pustende plaster som rydder opp dype og skjulte utbrudd, samtidig som den raskt reduserer betennelser. Den er også helt trygg å bruke under graviditet. 

pigmentering

En annen utfordring som svært ofte er knyttet til graviditet og påvirker opptil 70% av gravide kvinner, er pigmentering. De pigmentproduserende cellene er ekstremt sensitive for hormoner under graviditet og kan også øke i produksjon når de blir trigget, noe som resulterer i ujevn fordeling av pigment og hudfarge. Eksfoliering er det beste valget for å fjerne disse pigmenterte hudcellene og gjenopprette den sunne gløden, men under graviditet er det lurt å unngå sterke syrebaserte formler. 

Daily Milkfoliant er en skånsom pulverbasert peeling som jevner ut og lindrer huden, og som er en favoritt blant våre kunder. Kombiner alltid dette med en solkrem på dagtid ettersom pigmentering forverres av sollys. Powerbright Dark Spot Serum vil også hjelpe med å minimere uønsket pigment og gi huden en klarere glød. 

roe ned sensitivitet

Utenom utbrudd og pigmentering kan graviditetshormoner gjøre huden din mer uforutsigbar og mer sensitiv. Huden vår kan bli mer følsom for ulike hudpleieprodukter, miljøfaktorer som sollys eller tøffere værforhold, og til og med stress. Nøkkelen her er å holde det enkelt. Ikke kompliser hudpleierutinen din eller legge til mange nye produkter. Våre produkter fra UltraCalming-serien er laget for å fukte, berolige og nære huden din. Hvis du har spesielle utfordringer med å håndtere huden din under graviditeten, kan du også søke råd fra en profesjonell hudterapeut

ingredienser du bør unngå

Under graviditet og amming er det viktig å ikke bare være oppmerksom på hva du bør gjøre med huden din, men også på hva du bør unngå. Retinoider som retinol og isotretinoin bør ikke brukes under graviditet og amming. Andre ingredienser, som essensielle oljer, bør brukes med forsiktighet eller helst unngås. Alle produkter som er registrert som kosmetikk skal ha en advarsel hvis de utgjør en risiko under graviditet, så alt som ikke viser en advarsel kan brukes med tillit. Imidlertid anbefales det å alltid sjekke med medisinsk fagperson eller fastlege hvis man er usikker. 

Kort oppsummert kan graviditet føre med seg noen unike hudutfordringer, men med riktig pleie kan du bekjempe og kontrollere dem. Hos Dermalogica har vi også et bredt utvalg av profesjonelle tjenester som kan tilpasses for gravide for å hjelpe deg med å oppnå de beste resultatene. Dette er også en flott mulighet for deg å slappe av og lade batteriene, noe som også kan ha utrolige fordeler for huden din. 

Klikk her for å se en oversikt over produkter du helt trygt kan bruke som gravid.

Thea Solli