Lær trinnene for å lage en enkel, men effektiv hudpleierutine som opprettholder hudens helse.

DET GRUNNLEGGENDE

En god hudpleierutine er essensielt når man ønsker å ta vare på huden sin. Det kan virke omfattende og vanskelig å velge ut de riktige produktene, og vite hva man skal prioritere, men det kan gjøres ganske enkelt ved å identifisere din huds viktigste behov og velge gode produkter tilpasset disse.

TRINN 1 : RENS

Uansett hva huden din trenger bør en rens være din første prioritering, og det er det mange grunner til. Rens ansiktet om morgenen for å fjerne skitt og døde hudceller fra natten. Rensing på morgenen sørger også for at du får vasket vekk rester av hudpleierutinen fra kvelden før.

Om kvelden sørger rensen for at sminke, forurensing og smuss som huden har samlet opp i løpet av dagen forsvinner. Om du ikke renser huden på kvelden kan du risikere at huden din blir tilstoppet av bakterier som igjen kan forårsake kviser og ujevn hudtone.

Dersom du bruker sminke eller en tyngre solkrem, tilbringer mye tid utendørs eller lever en aktiv livsstil, anbefaler vi å starte med Precleanse. Den oljebaserte rensen smelter overflaterester som sminke og skitt, samtidig som den pleier huden. Rensen kan brukes på alle hudtyper og er spesielt effektiv for hudtyper som produserer overflødig olje.

Følg på med Special Cleansing Gel, en såpefri skånsom rens som fjerner alle typer urenheter samtidig som hudens fuktighetsnivå opprettholdes. Passer også for sensitiv hud. Se alle våre ansiktsrenser her.

TRINN 2 : EKSFOLIERING

Nå som huden er renset er neste steg eksfoliering, eller peeling. Dette trinnet kan gjøres enten ved hjelp av en kjemisk eller en fysisk peeling-variant.

Fysisk peeling inneholder en form for «skrubb» og bruker friksjon for å fjerne døde hudceller. Disse er gode på å bryte ned større molekylrester som lett kan løsnes og er nok best for deg som har tørre flekker, flassende hud, dehydrering og som ikke er spesielt sensitivisert. Fysisk peeling kan forverre sensitiv hud eller hud som kan være utsatt for utbrudd. For disse hudtypene vil kjemisk eksfoliering være et bedre alternativ.

Kjemisk eksfoliering, som AHA, BHA og PHA, bryter ned de kjemiske bindingene som holder hudcellene våre sammen og hjelper dem med å løfte seg når huden skylles. Denne typen peeling er ekstra effektiv når det kommer til å fjerne mindre molekyler og passer for dem som sliter med større porer, kviser, pigmentering, aldring og mer sensitiv hud.

For en daglig og skånsom peeling kan vi anbefale Daily Microfoliant, en risbasert fysisk peeling som eksfolierer huden for en jevnere hudtone. For mer kraftfulle resultater kan vi anbefale den kjemiske peelingen Liquid Peelfoliant. Denne fornyer huden dypt, samtidig som den bidrar til å minimere mørke flekker, linjer, rynker og en grovere hudtekstur. For mild daglig kjemisk peeling kan vi anbefale Daily Milkfoliant som passer for sensitive hudtyper.

Se alle våre peeling-varianter her.

TRINN 3 : TONER

Dette trinnet forbereder ansiktet for behandlinger og fuktighetskremer. Multi-Active Toner er en fuktighetsgivende toner som er laget med fuktbindende ingredienser som sørger for å fange opp og opprettholde hudens fuktighetsbalanse.

Bruk den etter rens, eller utover dagen etter behov.

Se alle våre tonere her.

TRINN 4: BEHANDLING

Det finnes mange hudtyper og hudbekymringer, som hudormer, kviser, fet hud, aldringstegn og liknende. Derfor er det viktig med produkter som retter seg målrettet mot dine spesifikke utfordringer. Tilpass rutinen din med et målrettet serum som effektivt behandler dine hudrelaterte bekymringer effektivt. Serum sørger for gode resultater både umiddelbart, men også over tid.

For å behandle kviser bør du teste Clear Start Breakout Clearing Booster eller den effektive Retinol Acne Clearing Oil, som retter seg mot både kviser og aldringstegn.

Om du ønsker et mer allsidig serum kan vi anbefale Dynamic Skin Retinol Serum. Denne høydose, multi-retinoidbehandlingen reduserer de 4 viktigste tegnene på aldring av huden: porer, tekstur, hudtone og rynker. Dens 3,5 % retinoidkompleks frigjør kontinuerlig 3 typer retinoler, og hjelper til med å behandle huden over tid uten å irritere den. I tillegg hjelper Squalane og Beta Glucan til å fylle opp huden og støtte hudbarrieren. Denne innovative behandlingen gir deg alle de synlige resultatene av retinol uten uønskede bivirkninger.

Les serumguiden vår her om du ønsker å lære med om de ulike serumene våre.

TRINN 5 : FUKT

Nå som du har renset, eksfoliert og behandlet huden din, gjenstår et viktig steg – fukt. Det er et trinn som alle hudtyper (til og med kombinert og fet hud) kan dra nytte av.

Om morgenen anbefaler vi en fuktighetskrem med SPF, for eksempel favoritten Dynamic Skin Recovery SPF50 som kan gjenopprette fuktighet og beskytter huden. Denne multitaskende fuktighetskremen gir fuktighet, strammer opp huden og beskytter mot solskader med bredspektret beskyttelse.

Om natten bør man velge noe nærende (uten solbeskyttelse), for eksempel Skin Smoothing Cream. Denne allsidige fuktighetskremen føles utrolig lett, men likevel nærer den huden dypt mens du sover. Nøkkelingrediensene, som hyaluronsyre, hydrerer huden din og får den til å se merkbart fyldigere ut. I tillegg kan planteingredienser som ingefær, appelsin og grapefrukt berolige huden og redusere rødhet. For enda dypere påfyll anbefaler vi Super Rich Repair. Denne rike fuktighetskremen reparerer og gjenoppretter hudens fuktighetsnivå mens du sover. Sheasmør og nattlysolje passer sammen for å gi næring til kronisk tørr hud.

Se fuktighetskremene våre her.

Det å være konsekvent er nøkkelen

Den viktigste delen av rutinen din er å være konsekvent. Følg hudpleierutinen din hver dag, og du bør være på god vei til å oppnå sunnere hud og en glødende jevn hudtone.

Start her

Lurer du fortsatt på hvilke produkter som passer for deg? Snakk med en av våre eksperter! Chat live med våre profesjonelle hudterapeuter og få produktanbefalinger basert på dine hudproblemer. Alternativt kan du oppsøke en autorisert dermalogica expert på en dermalogica-klinikk. Se oversikt over klinikker her.

Jofrid Nyka Krohn
Tags: hudpleie