Lær deg grunnstegene til hvordan å bygge en enkel hudpleierutine som tar vare på huden din.
En god hudpleierutine anbefales for absolutt alle. En god rutine tar vare på huden din og minimerer sannsynligheten for tilstoppede porer og kviseutbrudd. Det kan være vanskelig å sette sammen en rutine selv, og velge de riktige produktene for sin hud, men det viktigste er å identifisere hva som er de viktigste utfordringene med huden din for deg, og ta det derfra.

steg 1: rens

Uansett hudtype og hudens individuelle behov, bør det første steget i enhver hudpleierutine alltid inkludere en rens. Det er det mange grunner til. Om morgenen er det viktig å rense huden for å fjerne rusk eller døde hudceller som ansiktet har mistet gjennom natten. Det å holde porene rene bør alltid være en prioritering. Når kvelden kommer vil en rens kunne fjerne sminke, forurensing og smuss som har samlet seg opp i løpet av dagen. Dersom man overser en kveldsrens kan porene bli utsatt for å bli tilstoppet, bakterier vil trives og vil kunne forårsake kviser.

Breakout Clearing Foaming Wash passer for alle hudtyper. Rensen inneholder Salisylsyre som fjerner døde hudceller og oljer som har samlet seg opp i porene. I tillegg inneholder den åtte plantebaserte ingredienser som tetreolje og lavendelolje for å berolige huden og dempe irritasjon. Bruk en liten mengde, på størrelse med en ert, i håndflatene, og skum opp med vann. Gni deretter lett over hele huden i sirkulære bevegelser.

steg 2: eksfolier

Nå som døde hudceller er vasket vekk er det tid for eksfoliering. Eksfoliering holder at du gjør 1-2 ganger i uken for å holde porene helt rene. Opphopning av smuss i porene er en av årsakene til at kviser kan dukke opp på hudens overflate.

Her anbefaler vi å bruke et produkt som inneholder AHA- og BHA. AHA står for alpha hydroxy acid – denne syren bryter bindingene som holder døde hudceller sammen. BHA står for beta-hydroxy acid, som trenger dypere ned i porene og fjerner rusk som kan bli til hudormer. Begge er klassifisert som kjemiske eksfolianter og er supereffektive når det kommer til å behandle hudens tekstur og holde huden helt ren.

steg 3: ton / mist

En toner skal friske opp huden og forberede huden på å absorbere behandlinger og fuktighetskremer.

Micro-Pore Mist er en forfriskende fuktgivende toner som inneholder 5% niacinamid som minimerer forekomsten av porer, reduserer overflødig olje og reduserer forekomsten av merker etter utbrudd. Den er skånsom nok til å brukes gjennom hele dagen, og som en oppfrisker etter behov. Den kommer med en behagelig frisk duft av agurk.

steg 4: behandle

Dette er det mest individuelle steget. Med mange forskjellige hudtyper og hudutfordringer, som hudormer, fet hud, kviser eller liknende, er det viktig å bruke produkter som går på dine egne behov.

Dersom hudormer er en bekymring så er Blackhead Clearing Fizz Mask et veldig godt produkt. Svovel og kaolinleire er to fantastiske ingredienser som raskt og effektivt suger opp overflødig olje og fjerner urenheter fra huden.

Når det gjelder kviser generelt kan man ikke gå galt med Breakout Clearing Booster. Den inneholder salisylsyre som løser opp kviser. Det beste med denne behandlingen er at den kan brukes både på eksisterende, og underliggende kviser. Den inneholder også niacinamid og ekstrakter fra tang, som forbedrer hudens forsvar og kapsler inn fuktighet. Bruk fingeren og legg et lett lag over kvisene.

steg 5: fukt

Nå som huden er renset, eksfoliert og behandlet er det bare ett steg igjen. Fukt. Det er et trinn som er viktig uansett hudtype (også kombinert eller fet hud).

I løpet av dagen er det viktig å gjenopprette fuktighetsbalansen i huden og beskytte huden fra solens farlige stråler, for eksempel med Clearing Defense SPF 30.

Om natten kan det være fint å bruke en nærende fuktighetskrem som ikke inneholder UV-beskyttelse. Skin Soothing Hydration Lotion kjennes lett ut på huden, men er beroligende og inneholder superingrediensen hyaluronsyre som gjennomfukter huden, samt ingredienser som jevner ut og minimerer rødme. Dersom du har fet hud kan du bruke Cooling Aqua Jelly i stedet. Denne fuktighetskremen har en lett vannaktig gelétekstur som etterlater huden frisk og fuktet. Den gir en fin duggfrisk glød, uten oljet glans.

Varighet er nøkkelen

Og et siste råd – det å opprettholde en rutine over tid er det som vil gi de virkelig gode resultatene for en god og sunn hud.

Jofrid Nyka Krohn