Kviser i tenårene kan oppleves frustrerende. Her er noen tips til hva du kan gjøre.
For mange kjennes det ut som at kvisene bare dukker opp uten forvarsel i tenårene. Det er helt vanlig og er i all hovedsak forårsaket av hormonelle endringer som kommer med puberteten. Hormonene gir signaler til hudens oljekjertler om å produsere mer olje, som igjen kan føre til utbrudd i huden. Det er aldri gøy med nye kviser, men med rett kunnskap og en god hudpleierutine er du på god vei til en klarere hud. 

dersom du ønsker å få bukt med kviser og akne i tenårene er hovedreglene:

  1. Vask ansiktet ditt to ganger om dagen med en tilpasset rens
  2. Bruk ingredienser som er laget for akne-utsatt hud
  3. Hudormer trenger litt ekstra pleie
  4. Book time hos en hudlege om nødvendig
  5. VÆR TÅLMODIG

vask ansiktet to ganger om dagen med en mild ansiktsrens

Det første steget i en hvilken som helst hudpleierutine er å finne en tilpasset rens du kan bruke morgen og kveld. En god ansiktsrens fjerner smuss, skitt, forurensing, døde hudceller og overflødig olje uten å strippe huden for fuktighet, og er alfa-omega i alle hudpleierutiner, uansett hudtype. Det å rense huden er ekstremt viktig, dersom huden ikke er renset, eller ikke er godt nok renset, vil ikke produktene du følger opp med absorberes til det fulle. I tillegg vil smusset som ligger i huden lede til tilstoppede porer som kan føre til nye kviseutbrudd. Forskning viser at huden vår er skitnere enn noen gang på grunn av forurensning, sminke og talg, så pass på å rense huden skikkelig, både morgen og kveld. 

bruk produkter som inneholder ingredienser tilpasset kviser og akne

Ingredienser som salisylsyre eller benzoylperoksid som er laget spesifikt som målrettet behandling mot akne. Disse ingrediensene finnes i en rekke hudpleieprodukter fra renser, peeling, masker, lokal kvisebehandling etc. Salisylsyre virker ved å løse opp tette porer og redusere utskillelsen av olje. Benzoylperoksid tørker ut utbruddet og reduserer bakteriene som forårsaker akne. Behandlingen kan ta litt tid, men det viktigste er uansett å finne produkter som er tilpasset din hud og dine behov. 

Hudormer kan være vanskeligere å få bukt med. Den beste måten å bekjempe hudormer er å være nøye med rens, toning og masker i tillegg til din vanlige rutine. 

for mer alvorlig grad av akne bør du vurdere å dra til en hudlege

For aknetilfeller som vedvarer eller kan være cystisk kan det alltid være greit å få råd fra en sertifisert hudlege. En hudlege spesialiserer seg nettopp på hud og hudutfordringer. En hudlege kan også utskrive aktuelle resepter, kjemisk peeling, laserlysterapier eller liknende. Til informasjon er clear start produktene formulert og testet av sertifiserte hudleger, så med clear start vil du være i gode hender.

vær tålmodig

Selv om et produkt lover resultater over natten er det alltid viktig å vise tålmodighet når det kommer til hud. Huden din er et levende pustende organ som trenger tid til å leges, i likhet med et sår eller kutt. Aknebehandlinger kan ta flere uker. Det viktige er å holde seg konsekvent til en god rutine. Dersom huden din bryter ut mer enn vanlig ved introdusering av nye produkter, er det ingen grunn til panikk. Det kan komme av at huden skiller ut mye mer døde hudceller enn normalt. som kan forårsake ulike former utbrudd. Ikke mist motet. Det er en del av prosessen som fører til en klarere hud. 

Jofrid Nyka Krohn
Tags: clear start