Når det kommer til peeling og eksfoliering er det viktig å kjenne til de ulike ingrediensene og forskjellen på disse. Under finner du en oversikt over de beste eksfolierende ingrediensene. Snakk med en Dermalogica-hudterapaut om å finne en eksfoliering som passer optimalt med din hud, livsstil og personlige preferanser.
Når du eksfolierer huden polerer du vekk døde hudceller, hvilket gir en jevnere og klarere hud. Du finner både kjemiske eksfolianter som AHA og BHA, i tillegg til fysiske eksfolianter i våre produkter.
Merk: om du bruker et reseptbelagt peeling-produkt bør du alltid spørre legen din før du legger til flere eksfolierende produkter til rutinen din. 

Lactic Acid (melkesyre)

Denne alfahydroksysyren bidrar til en jevnere hud, stimulerer celleomsetning- og fornyelse uten å etterlate huden dehydrert. Du finner konsentrert melkesyre med andre AHAer og fruktenzymer i Rapid Reveal Peel.

Retinol

A-vitaminsyre er selve gullstandarden for jevnere hud og færre aldringstegn på huden. Du finner retinol i Dynamic Skin Retinol Serum og Age Reversal Eye Complex. Du kan lese mer om retinol her.

Phytic Acid (fytinsyre)

Denne fytokjemikalien finnes i riskli og hjelper med å fjerne matte overflaterester på huden på en sikker måte. Gjør huden myk og klar. Du finner fytinsyre i Daily Microfoliant og Daily Superfoliant, hvor den er pulverisert til et ultrafint pudder som er skånsomt nok for selv den mest sensitive hudtypen. 

Papain extract (papainekstrakt) 

Papainekstraktet er en naturlig kjemisk eksfoliering som er høstet fra Papayafrukten. Den hjelper med å gjenopprette hud som oppleves gusten og ru. Papainekstrakt finner du i kombinasjon med andre AHAer og BHAer i Daily Milkfoliant.

Prickly Pear Extract (kaktusekstrakt)

Kaktusekstrakten er avledet fra en Sonoran Desert-sukkulent som trives selv under de mest ugunstige forhold. Den hjelper med å akselerere hudens naturlige eksfolieringsprosess og bremse hudens tegn på aldring. Du finner ingrediensen i Multivitamin Thermafoliant.

Salicylic Acid (salisylsyre)

Salisylsyre er en BHA som både er hudvennlig og aknevennlig. Den fjerner døde hudceller ved å bryte fra hverandre limet mellom cellene. Du finner salisylsyre i Daily Microfoliant og Multivitamin Thermafoliant

Jofrid Nyka Krohn