Når det kommer til kviser kan kjemisk peeling være til stor nytte, både når det kommer til å fjerne eksisterende utbrudd, og for å forebygge nye.

Breakout Clearing Liquid Peel

Kviser og utbrudd er en utfordring mange av oss møter på gjennom livet som ikke bare kan påvirke huden vår, men også følelsene våre. Derfor trenger vi å vite hvordan vi kan rense og forebygge dem. I denne artikkelen skal vi se på hvorfor utbrudd skjer, hvordan peeling kan bidra til å rense og forebygge kviser, og forskjellen mellom ulike eksfolierende ingredienser slik at vi kan utnytte kjemisk peeling for å holde huden vår jevn, klar og sunn. 

hvorfor får vi kviser?

Det er flere faktorer som fører til kviser. Den første er en opphopning av hudceller som tetter porene våre. Stress, hormonelle endringer, gener og en rekke andre potensielle utløsere kan føre til at kroppen vår produserer flere hudceller enn vi trenger, og opphopning av døde hudceller kan holde oljer fanget i porene våre. Når dette skjer kan vi ofte begynne å føle en ujevn tekstur på huden vår. Hvis den tette poren fremdeles er litt åpen kan den bli mørk og misfarget, og det er dette vi til daglig kaller for hudormer eller sorte prikker. Når døde hudceller og olje bygger seg opp i porene kan dette føre til en ubalanse av bakterier som forårsaker irritasjon og rødhet i huden. Denne irritasjonen får kroppens immunsystem til å gripe inn og drepe bakteriene, noe som kan føre til hovne, pussfylte og smertefulle kviser.

hvordan kan peeling hjelpe mot kviser?

Dersom vi klarer å fjerne opphopningen av døde hudceller er vi mye mindre utsatt for kviser og utbrudd. Derfor vil peeling, også kalt eksfoliering, og fjerning av døde hudceller, stoppe problemene før de oppstår. Det finnes to hovedtyper av peeling; fysisk og kjemisk peeling. 

Fysisk peeling skrubber og polerer bort døde hudceller. Likevel, når det kommer til kviser kan dette typen skrubbing øke irritasjoner og rødhet, og det kan føre til at bakterier blir spredd rundt på huden.

Kjemisk peeling bruker ingredienser som syrer og enzymer for å løse opp de døde hudcellene. Dette hjelper både til med å bryte ned smuss på overflaten av huden, i tillegg til at syrene og enzymene kan gå dypere ned i porene som er utsatt for utbrudd og fjerne de døde hudcellene før de samler seg og tetter porene. De to mest vanlige ingrediensene innen kjemisk peeling kan deles inn i alfahydroksysyrer (AHA) og betahydroksysyrer (BHA).

hvilke ingredienser bør jeg se etter?

AHA-syrer jobber med å bryte ned hudceller slik at de lettere kan fjernes fra hudoverflaten. Disse syrene har også ulike superkrefter som å lysne, forebygge mørke flekker eller tilføre fuktighet til huden for ekstra glød og en jevnere hud.

Melkesyre

Denne milde og stabile eksfolierende ingrediensen trenger langsomt inn i huden. dette betyr at den er mindre sannsynlig å forårsake irritasjoner enn andre typer syrer, noe som gjør den perfekt å bruke for de med sensitiv hud. Melkesyre fjerner ikke bare døde hudceller, men den stimulerer også hydrering som fører til en jevnere, mer glødende hud.

Azelainsyre

Denne syren jobber med å redusere overflødige hudceller som kroppen produserer og hjelper til med å drepe bakterier som kan føre til utbrudd. Som om ikke dette var nok hjelper denne syren også med å forhindre at det danner seg mørke flekker i huden.

Mandelsyre

Dette er en annen mild syre som er utmerket til å fjerne døde hudceller. Mandelsyre har også vist seg å kunne redusere rødhet, kviser og misfarging fra tidligere utbrudd. 

BHA-syrer, som for eksempel salisylsyre, er en kraftplugg i kampen mot kviser. Ettersom disse syrene tiltrekker seg olje, vil de trekke til seg den overflødige oljen som ligger i de tilstoppede porene og dermed minimere risikoen for at det danner seg kviser. BHA-syrer vil også kunne hjelpe til med å redusere rødhet og irritasjon, og lindre smertefulle kviser.

breakout clearing liquid peel

Denne AHA-/BHA-peelingen kombinerer kraftige, men hudvennlige, kjemiske eksoflianter i et produkt som er enkelt å bruke og som raskt renser utbrudd og bidrar til å forhindre nye utbrudd fra å oppstå. Denne kraftige formelen inneholder alle syrene du nettopp har lest om for å starte rensningen. I våre egne tester fant vi ut at innen 1 uke rapporterte 95% av brukerne at de fikk en klarere hud og mindre utbrudd. 

Kjøp her

Jofrid Nyka Krohn