En av de tøffeste hudtilstandene å behandle er hyperpigmentering. Med de ulike formene for hyperpigmentering og ujevn hudtone, som solflekker, melasma, post-inflammatorisk hyperpigmentering og merker etter utbrudd, kan det være vanskelig å vite hvordan man kan behandle det trygt og effektivt. Pigmentering kan også være vanskeligere å behandle på mørkere hudtoner, men uansett hva slags pigmentering du har og uavhengig av hudtonen din kan Dermalogica hjelpe deg med å trygt oppnå en jevnere hud.

hva forårsaker hyperpigmentering og mørke flekker?

Det hjelper å forstå vitenskapen bak mørke flekker for en helhetlig tilnærming til å behandle dem. Den offisielle betegnelsen for hudmisfarging er hyperpigmentering. I motsetning til fregner falmer ikke hyperpigmentering om vinteren og det kan ofte bli mer synlig jo eldre vi blir. De vanligste årsakene til hyperpigmentering er:

Soleksponering: Når huden din gjentatte ganger blir utsatt for UV-stråler oppstår det solskader. Mørke flekker og ujevn hudtone utvikler seg som et resultat av for mye melanin som produseres for å beskytte huden din mot UV-strålene. Daglig bruk av solkrem er derfor svært viktig når man vil behandle og forhindre hyperpigmentering.

Forurensning: Nyere forskning indikerer at luftbårne forurensningspartikler som fester seg dypt i huden oksiderer vevet rundt partiklene og forårsaker irritasjoner som igjen fører til ujevn pigmentering. Økende nivåer av luftbårne sotpartikler og trafikkgenerert forurensning kan forårsake en økning på 20-25% i mørke flekker, noe som kan legge opptil 20 år til din oppfattede alder. Grundig rensing og inkludering av antioksidanter vil kunne hjelpe til med behandlingen og fjerne forurensningspartikler fra huden.

Hormoner: Melasma er hormonrelatert hyperpigmentering forårsaket av økt hormonstimulering. Dette er en tilstand som er mest vanlig blant gravide eller de som tar prevensjonsmidler, men kan også være en reaksjon på kosmetikk eller andre medisiner. Når hyperpigmentering oppstår på grunn av hormoner, kan det ta lengre tid før man ser resultater frem til hormonene er balansert.

Post-inflammatorisk hyperpigmentering (PIH): Denne typen av mørke flekker er et resultat av betennelser eller skader på huden, for eksempel fra kviser, kutt eller forbrenninger. Sårbarheten for PIH øker typisk med alderen ettersom cellefornyelsen avtar etter hvert som vi blir eldre, og det tar lengre tid for mørke flekker å bevege seg til hudens overflate slik at det flasser av. Å unngå hudirritasjoner og sensitivitet er en viktig strategi når man behandler PIH.

hvordan vil eksfoliering hjelpe mot hyperpigmentering?

Eksfoliering av huden hjelper til med å løfte hyperpigmenterte hudceller av hudoverflaten raskere og får frem en friskere og jevnere hudtone. Likevel, når det gjelder visse former for hyperpigmentering vil sannsynligvis ikke en vanlig eksfoliering gi de resultatene du leter etter. Man tror ofte at en sterkere og syrebasert peeling vil gi bedre resultater, men vi må være forsiktige når vi skal behandle hyperpigmentering, spesielt på mørkere hudtoner, ettersom sensitivisering av huden kan utløse melanogenese - prosessen med produksjon av pigment i huden. Aggressiv behandling av hyperpigmentering kan altså føre til økt pigmentproduksjon på grunn av hudens naturlige sårhelingsprosess. Når du skal velge en peeling mot hyperpigmentering bør du derfor se etter ingredienser og formler som er spesielt utviklet for å lysne hudtonen samtidig som de beskytter hudens barriere og aktivt reduserer faktorer som fører til post-inflammatorisk hyperpigmentering.

powerbright dark spot peel - synlig løfter hyperpigmentering på alle hudtoner

Vi i Dermalogica er glade for å kunne presentere et nytt produkt - Powerbright Dark Spot Peel. Hvis du ønsker å synlig løfte hyperpigmentering trygt og effektivt er dette et must for deg!

PowerBright Dark Spot Peel er en hjemmepeeling som synlig løfter hyperpigmentering, inkludert mørke flekker, merker etter utbrudd og melasma. Den er klinisk bevist å gi resultater etter kun fem bruk* (*uavhengige kliniske resultater med 33 deltakere over 8 uker). Peelingmasken kan brukes daglig i fem dager for å starte behandlingen, og deretter brukes 2-3 ganger i uken. 

Denne peelingmasken er egent for alle hudtyper og hudtoner, og huden føles glattere, mykere og ser lysere og jevnere ut etter bare 15 minutter. 

ingredienser som gir oppkvikkende resultater

Inspirert av profesjonelle peelinger inneholder denne hurtigvirkende hjemmepeelingen en blanding av AHA- og PHA-syrer inkludert mandelsyre for å hjelpe til med å eksfoliere bort hyperpigmentering. En Omega-3-blanding utvunnet fra alger vil gjenopprette hudbarrieren, berolige huden og redusere triggere som fører til post-inflammatorisk hyperpigmentering. Oppkvikkende traneksaminsyre og niacinamid hjelper til med å jevne ut hudtonen. Gurkemeiesmør vil i tillegg gi næring og antioksidanter til huden og gjøre den glattere og mykere.

behandling av hyperpigmentering

Følg Dermalogicas enkle trinn for å behandle, redusere og forhindre fremtidig hyperpigmentering:

Steg 1: Start med å dobbeltrense huden før du påfører PowerBright Dark Spot Peel. La peelingmasken være på huden i 15-20 minutter før du skyller av. Brukes daglig i fem dager og bruk deretter 2-3 ganger i uken for å opprettholde resultatene.

Steg 2: Bruk PowerBright Dark Spot Serum som støtter hudens forsvar mot forurensning, lysner mørke flekker og øker hudens glød. Påfør en gang om dagen etter rens og før fuktighetskrem.

Steg 3: Påfør PowerBright Moisturizer SPF50 om morgenen og PowerBright Overnight Cream om kvelden for kontinuerlig fuktighet og for å lysne mørke flekker, i tillegg til beskyttelse mot skadelige UV-stråler.