Opplever du ubehag i huden? Irritasjon, stikking, stramhet, tørrhet eller flassing? Er huden rød, varm eller gir en brennende følelse? Det er mange symptomer og grader av hudfølsomhet, og i denne artikkelen vil vi hjelpe deg med å behandle denne utfordrende hudtilstanden.

hvordan ser en sensitiv hud ut?

Når profesjonelle hudterapeuter diagnostiserer en sensitiv hud er det flere ting de ser etter. Blant annet om du har en genetisk sensitiv hudtype, eller om tilstanden kommer av livsstil eller andre faktorer som for eksempel miljø og klima. Her er de største forskjellene på sensitiv og sensitivisert hud:

sensitiv hud:

En generisk hudtype hvor man blir født med en defekt hudbarriere som ofte er intolerant overfor topiske produkter og kan være utsatt for inflammatoriske lidelser som eksem, rosacea og psoriasis. Denne hudtypen krever daglig behandling.

sensitivisert hud:

En hudtilstand som kommer av livsstil og miljø. Hudtilstanden kan oppstå hos alle hudtyper og kan bli utløst av mange ulike faktorer.

  • Livsstil - høyt stressnivå, lite søvn, sterkt krydret mat, alkohol, røyking og langvarig opphold utendørs i ulike værforhold er alle faktorer som kan øke nerveaktiviteten eller skade hudens beskyttende barriere.
  • Miljø - forurensning, UV-eksponering, høy eller lav luftfuktighet, tøft vær, sentraloppvarming og klimaanlegg kan alle bidra til hudirritasjon og skade på hudbarrieren.
  • Topiske produkter - overeksfoliering, overdreven bruk av syrer eller retinoider, uttørkende renseprodukter og behandlinger for kviser er alle eksempler på må kan sensitivere huden vår. 

følg reglen for "mindre er mer"

Mindre er mer når det gjelder å behandle sensitiv hud. Her er noen enkle regler for å tilpasse hudpleierutinen din når du opplever en forverring i huden:

  • Mindre varme - unngå varmt vann under ansiktsvask eller i dusjen, produkter som varmer opp huden, samt badstuer og damprom. Vær bevisst på trykket når du berører ansiktet for å unngå at blodstrømmen blir overstimulert.
  • Mindre tid - reduser tiden du bruker på huden din. Forenkle rutinen din og reduser antall steg i hudpleierutinen din.
  • Mindre friksjon - unngå skrubbeprodukter og formler med slipende partikler, grove vaskekluter og ansiktsbørster. Vær forsiktig når du påfører og fjerner produkter fra huden. Prøv med en kjølig, fuktig bomullsdott eller en myk klut.
  • Mindre produkt - reduser antall produkter i hudpleierutinen din. Bruk én rens for dobbeltrensing i stedet for to forskjellige, og reduser bruken av eksfolierende produkter.

den beroligende løsningen

Vår UltraCalming-serie gir lindring for sensitiv hud. Produktene inneholder ingredienser som styrker hudens beskyttende barriere for en sunnere og friskere hud. Hvert UltraCalming-produkt er formulert uten lanolin, alkoholer, mineraloljer, kunstige dufter eller farger som alle kan forverre en sensitiv hud. 

3 trinn for en roligere hud

prep

Rens huden med UltraCalming Cleanser. Denne kjølende gel-/kremrensen er sulfatfri og kan brukes med eller uten vann for å rense selv den mest sensitive huden skånsomt.

behandle

Reduser rødhet og kjøl ned huden med den fuktighetsgivende UltraCalming Mist. Spray på ren hud og påfør gjennom dagen for å roe ned oppblussinger. Legg til et lag av UltraCalming Serum Concentrate for å redusere irritasjon og for å hjelpe til med å bygge opp hudens toleranse med unike peptider.

glød

Fukt med Stabilizing Repair Cream. Den balsamlignende formelen smelter inn i huden for å gi stabilitet og lindring, og den hjelper huden med å komme seg etter sensitivitet. Den inneholder også en Ceramide-Building Complex som gir nærende lipider, styrker hudens barriere for å låse inn fuktighet og hjelper til med å holde tegn på sensitivitet i sjakk.

Fullfør rutinen din med Invisible Physical Defense SPF30 for å forsvare huden mot skadelige UV-stråler. Denne kjemikaliefrie solkremen forsvarer også mot blått lys og inneholder et bioaktivt soppkompleks for å berolige huden og redusere rødhet og tørrhet.