hyperpigmentering

For mange virker en jevn og klar hudtone som en fjern drøm i en verden fylt med mange faktorer som bidrar til mørke flekker, rødhet, arr etter kviser, fine linjer og solskader. Fra et miljø som kontinuerlig skader huden fra frie radikaler er det viktig at hudpleierutinen vår og livsstilen krever litt mer beskyttelse for å gjenopprette hudens helse og glød.

hva er ujevn hudtone?

En ujevn hudtone kan være et overordnet begrep for flere typer av hudmisfarging forårsaket av solflekker eller post-inflammatorisk hyperpigmentering. Det kan også referere til ujevn hudtekstur som tørre flekker, opphopning av døde hudceller, fine linjer eller ujevnheter. Både ujevn hudtone og hudtekstur kan være tegn på nedgang i hudhelsen eller skader forårsaket av flere faktorer som UV-stråler, forurensning eller til og med medisiner.

hva er årsaken til ujevn hudtone?

Det er mange årsaker til ujevn hudtone, og her er noen av de viktigste:

Solskader: Når huden din gjentatte ganger utsettes for UV-stråler vil det oppstå solskader. Mørke flekker (også kjent som solflekker) og ujevn hudtone utvikler seg som et resultat av overdreven produksjon av melanin for å beskytte huden din mot UV-strålene.

Forurensning: Partikler og gasser fra luftforurensning knyttet til trafikk kan trenge inn i huden og føre til mørke flekker, spesielt i ansiktet.

Hormoner: Melasma er hormonrelatert hyperpigmentering og økt produksjon av melanin forårsaket av økt hormonstimulering. Det oppleves vanligvis av gravide eller de som bruker prevensjonsmidler, men kan også være en reaksjon på hudpleieprodukter, sminke eller medisiner.

Post-inflammatorisk hyperpigmentering: Dette er en mørkere farge på huden som følge av arrdannelse fra for eksempel kviser eller hudskader.

hvordan behandler du ujevn hudtone?

Det er ikke nødvendig å bruke en formue på laserbehandlinger og resepter. Her ser du noen tips for hvordan du kan lysne huden for en jevnere hudtone:

Bruk solkrem hver dag: Ubeskyttet solpåvirkning er den største årsaken til solskader som fører til pigmentering og ujevn hudtone. Å bruke solkrem eller fuktighetskrem med bredspektret SPF på minst 30 er den enkleste måten å forhindre nye solflekker.

Eksfolier: Behandle eksisterende pigmentering ved å først fjerne døde hudceller på overflaten. Dette rydder veien slik at ingrediensene i serum og fuktighetskremer kan trenge bedre inn i huden.

Bruk riktige ingredienser: Se etter produkter som inneholder aktivert kull for å hjelpe til med å fjerne forurensninger; oligopeptider, niacinamid, og sinkglycinat for å kontrollere melaninproduksjon; og vitamin C, salisylsyre, glykolsyre og AHA for å øke cellefornyelsen og gjenopprette huden.

Vær tålmodig: Det er ingen rask løsning for en ujevn hudtone. Tradisjonelt tar det minst 30 dager med hudpleie og behandling før du ser resultater. Det kan ta opptil fire måneder å få en 75% lysere hud, så ikke gi opp!

Start kampen mot mørke flekker: Snakke med en Dermalogica hudterapeut for en hudanalyse. De vil fokusere på hva som er årsaken til at du får mørke flekker og anbefale produkter og behandlinger.

de beste produktene mot ujevn hudtone

Disse produktene er svært effektive for alle hudtyper som opplever ujevn hudtone. Bruk en eller alle i hudpleierutinen din, både dag og natt.

Rens

Daily Glycolic Cleanser: En lysnende og pleiende rens som bruker glykolsyre for å fornye matt og ujevn hudtone. Hjelper til med å fjerne oppbygning forårsaket av miljøfaktorer og jobber for å forbedre hudens klarhet.

Eksfoliering

Eksfoliering er avgjørende for å bryte ned og redusere pigmenterte cellestrukturer. Å bruke daglige mikroeksfolianter, eller skånsomme kjemiske eksfolianter som glykolsyre, salisylsyre eller AHA, sammen med lysnende ingredienser som vitamin C, kan redusere mørke flekker og pigmentering.

Daily Microfoliant: Oppnå lysere og jevnere hud hver dag med dette ikoniske eksfolierende pulveret laget med salisylsyre og risenzymer som polerer huden. Denne peelingen er skånsom og mild mot huden slik at du kan bruke den hver dag.

Liquid Peelfoliant: Profesjonell hjemmepeeling som kan brukes daglig. En kraftig blanding av syrer og enzymer glatter ut fine linjer samtidig som den hjelper til med å redusere synligheten av porer og jevner ut hudtonen.

Målrettede behandlinger

Powerbright Dark Spot Serum: Reduserer synligheten av mørke flekker og forbedrer hudhelsen på bare noen få dager. Dette avanserte serumet reduserer pigmentering raskt og fortsetter å jevne ut hudtonen over tid.

Powerbright Moisturizer SPF50: Beskytter huden mot den største årsaken til aldringstegn og pigmentering, nemlig solen. Den reduserer i tillegg eksisterende pigmentering og gir fuktighet og pleie til huden.

Powerbright Overnight Cream: Reduserer mørke flekker mens du sover. Denne nærende nattkremen optimaliserer hudens fuktighet og hjelper til med å gjenopprette glød med niacinamid. Vitamin C reduserer mørke flekker og skaper en jevn hudtekstur.

Powerbright Dark Spot Peel (kommer snart): En avansert peelingmaske som hjelper med å synlig løfte hyperpigmentering forårsaket av UV-skader, akne og melasma. Den eksfolierer for å lysne mørke flekker, reduserer triggere som kan gi PIH (post-inflammatorisk hyperpigmentering) og er testet på hudtyper som er disponert for hyperpigmentering og et bredt spekter av hudtoner.