Biologisk kjønn påvirker huden vår. Utenom ansiktshår finnes det strukturelle forskjeller mellom menn og kvinners hud. Androgen-stimulering (testosteron) gjør huden tykkere, og er årsaken til at huden til menn er cirka 25% tykkere enn en kvinnes. I tillegg til at huden er tykkere og teksturen ofte grovere. 

Akne hos menn

Talg (olje) og talgproduksjon fungerer også ulikt mellom kjønnene. Etter puberteten er talgproduksjonen større hos menn enn kvinner, som kan tilskrives androgensekresjoner, hvilket også forklarer hvorfor menn ofte kan oppleve mer langvarig akne. Selv om menn som regel har færre oljeutskillende talgkjertler, har de generelt fetere hud. 

Tips: Bruk Daily Microfoliant for å forsiktig fjerne overflødig olje og døde hudceller. Det hjelper både på utbrudd og inngrodde hår.

Menn og kollagenproduksjon

Uavhengig av alder har menn generelt en høyere kollagentetthet enn kvinner. Fordi kollageninnholdet er direkte relatert til tegn på aldring av huden, blir det sagt at en kvinnes hud er omtrent 15 år eldre enn hos en mann på samme alder.

Dog er menn generelt sett mindre flinke med solkrem, og UV-stråler er noe av det som akselererer hudens aldringsprosess i størst grad, hvilket kan forklare hvorfor de 15 årene i hudens "aldersforskjell" sjelden blir lagt merke til. 

Tips: Oil Free Mattte SPF30 beskytter mot skadelige UV-stråler samtidig som den kontrollerer blank hud.

Barbering

Den intense eksfolieringen du får av å barbere huden i ansiktet gjør at du kan holde huden frisk og ungdommelig, men barbering kan også irritere huden og forårsake inngrodde hår og ujevnheter i huden om du ikke er forsiktig. Bytt barberblader ofte slik at de er så skarpe som mulig ved barbering. 

Tips: For å forlenge holdbarheten på barberhøvelen kan du tørke den av hver gang den blir brukt og unngå å oppbevare den i dusjen. 

Jofrid Nyka Krohn
Tags: akne menn