Når vi er i tjueårene begynner huden vår allerede å miste kollagen, et grunnleggende protein som gir huden vår styrke og elastisitet. Det er ikke mulig å øke eller erstatte kollagenet vi mister, og ettersom vi eldes reduseres produksjonen og kvaliteten av kollagen i huden vår, noe som fører til synlige tegn på aldring. Den gode nyheten er at det finnes måter å hjelpe til med å beskytte, fremme og bevare kollagenet huden din har nå!

Les videre for å lære mer om hva kollagen er, hvorfor det er så viktig for hudhelsen og hvorfor vi mister det med alderen. Og fungerer et kollagenserum?

hva er kollagen?

Kollagen er det proteinet som vi har mest av i kroppen og utgjør en betydelig del av huden vår, hår, negler, bein og bindevev. Du kan tenke på det som stillaset som holder alt på plass. Det gir huden styrke og strukturell støtte, samtidig som det opprettholder elastisiteten og fastheten for et ungt, smidig utseendet.

hvorfor trenger vi kollagen?

Kollagen er nøkkelen til å opprettholde en ungdommelig hud. Det gir rammeverket som reduserer fine linjer og rynker, samtidig som det holder huden stram og motstandsdyktig. Kollagen hjelper også til ved sårheling og vevsreparasjon, ettersom det bidrar til veksten av nytt vev. Kort fortalt er kollagen selve fundamentet for en glødende og sunn hud.

hva er kollagennedbrytning?

Kollagen brytes naturlig ned når vi blir eldre, og minker med en hastighet på 1% hvert år etter fylte 30. Når dette skjer blir hudens struktur mindre organisert, noe som gir en økning av fine linjer, rynker og slapp hud. Det er forskjellige faktorer som bidrar til denne prosessen:

  • Alder: Aktiviteten av fibroblast (en type hudcelle) avtar naturlig med alderen. Ettersom fibroblaster produserer kollagen, er en nedgang i produksjonen uunngåelig. 
  • Overdreven UV-eksponering: UV-stråler akselererer ytterligere nedbrytningen av kollagen.
  • Miljøforurensning: Luftforurensende stoffer og partikler kan også nedbryte kollagen.
  • Kronisk stress: Langvarig stress utløser utskillelsen av hormoner som kortisol, som kan påvirke kollagen negativt.

fungerer et kollagenserum?

Og så til det store spørsmålet er: hva gjør et kollagenserum for huden min? Kan det bidra til å bygge opp kollagennivået igjen? Dagens marked oversvømmes av ulike kollagenserum, men det er viktig å merke seg at kollagenmolekyler er for store til å trenge gjennom hudens overflate, og et serum vil ikke kunne bidra til å gjenopprette kollagennivået i huden. Likevel finnes det måter å bevare det eksisterende kollagenet som huden allerede har, omtrent på samme måte som man oppbevarer penger i banken.

pro-collagen banking serum er et kraftig serum som hjelper til med å fremme, beskytte og bevare hudens kollagen i huden. Gir en synlig fyldigere, mer glødende hud og gir fuktighet for å bidra til å redusere synligheten av fine linjer.

Les mer om produktet her

Thea Solli