Alle hudtyper trenger fukt - selv om den ikke kjennes tørr ut. Dehydrert hud kan lede til rødhet, irritasjon og en svakere hudbarriere.
Det spiller ingen rolle hva slags hudtype du har: alle hudtyper kan bli dehydrerte. Her er noen tips til hvordan du kan unngå dehydrert hud: 

1. årstider skifter - det burde rutinen din også

Miljø, et raskt skiftende klima, travle livsstiler og en rekke andre faktorer tømmer huden for fukt. Kort sagt vil omgivelsene du befinner deg i påvirke huden din. Hudpleie er individuelt, så det er viktig å ta hensyn til akkurat din hud og dens behov. Hva huden din trenger kan også være væravhengig eller være påvirket av størrelsen på byen eller tettstedet du bor i. Se etter forandringer i huden din og tilpass hudpleierutinen med de ulike årstidene.

2. ikke glem SPF

Solskader vil ikke bare skade og irritere huden, de dehydrerer den også (før den blir brent). Sørg for at huden din holder seg sunn og gjennomfuktet ved å alltid bruke solfaktor. Bland dagkremen din med et SPF-produkt, eller kjøp en fuktighetskrem som inneholder solfaktor. Gjenta påføring etter behov når du er ute i solen. Husk å også bruke solfaktor når du er inne, UV-stråler trenger gjennom vinduer og kan gjøre skade på huden selv om du ikke blir brent. 

3. pass på så fukten ikke fordamper

Mange fuktgivende serum ser ut til å fordampe i tynn luft i øyeblikket de blir påført. For å effektivt håndtere dehydrering, og for å opprettholde en optimal fuktighetsbalanse i huden, vil vi alltid prøve å minimere mengden fuktfordamping. Da trenger vi produkter som fremmer hudens fuktsyklus, minimerer transepidermalt vanntap (TEWL) og fyller på med fukt både utenfra og innenfra. Transepidermalt vanntap er fordamping av vann fra hudens overflate. Huden kan miste så mye som en halv liter med fukt gjennom transepidermalt vanntap hver eneste dag. 

4. snøballeffekten av dehydrert hud

Det å glemme å tilføre fukt til huden kan føre til en uønsket snøballeffekt. Når huden er dehydrert blir hudbarrieren svekket, som leder til rødhet og hudirritasjon. Det kan komme av at du ikke drikker nok vann i løpet av dagen, at du glemmer å påføre et fuktserum, overser fuktighetskremen eller ikke er flink nok med solfaktoren. Det kan kjennes overveldende i starten å holde tritt med alle disse stegene, men fortsett å være konsekvent med dem så skal du se at huden din blir bedre selv med de minste positive endringene du gjør.

5. opprettholde fukt

Det å tilføre fukt til huden hver dag gjør at huden holder seg bedre i lengden ved at det sørger for en opprettholdt hudbarriere. Når huden er gjennomfuktet ser den sunn, jevn og frisk ut. Vi ser ofte for oss at hudens fuktnivå kommer av appliserte produkter, men kostholdet vi får i oss og vannet vi drikker i løpet av dagen påvirker også hudens fuktnivå i stor grad.

6. ingredienser har mye å si

Det å bruke tid og penger på feil ingredienser kan gjøre huden mer dehydrert. Sørg for at hudpleierutinen din jobber med deg og huden din og finn ut hvilke ingredienser du trenger for å opprettholde fuktighetsbalansen i huden. 

Her er noen av våre favorittingredienser for fukt:

  • Hyaluronic Acid (hyaluronsyre) penetrerer hudens overflate for dyp hydrering og sørger for en jevn, glødende hud over tid
  • Algae Extract-infused moisturizing matrix (fuktighetsgivende matrise med algeekstrakt) sørger for både rask og langvarig hydrering
  • Polyglutamic Acid (polyglutaminsyre) fra fermentert soya fyller på hudens fuktighetsreserver innenfra. 
  • Planteavledet sukker og aminosyrer som likner på de vi naturlig har i huden, fanger opp vannet fra hudens overflate og bidrar til å forhindre fordampingen av fukt
  • Lactobacillus Ferment og Avena Extract hjelper med å balansere hudens mikrobiom

Her kan du lese mer om aktive ingredienser vi bruker i våre produkter, og i hvilke produkter du kan finne dem

7. fuktighetskrem alene er ikke nok

Noen ganger kjennes huden dehydrert ut selv om du har påført fuktighetskrem. Da er det lurt å bruke et fuktserum i tillegg. Fuktserumer er laget for å sørge for optimal hydrering til huden, men pass på å "forsegle" det med en fuktighetskrem så serumet ikke fordamper. Fuktighetskremenes "tykkere" konsistens er laget for å skape mer av en barriere på hudoverflaten som holder på fukten i huden. 

Som vi kan se kan fukttap komme av mange ulike årsaker. Det å ikke erstatte hudens daglige fukttap alene kan føre til en dehydrert hud, svekket hudbarriere og økt sensitivitet. Kjenner du deg dehydrert? Test vår favoritt Circular Hydration Serum som gir masse fukt og forhindrer fukttap og fordamping. 

Her kan du se alle våre produkter for tørr og dehydrert hud

Jofrid Nyka Krohn