Oksygen er ikke bare for å puste - det er avgjørende for huden din også. Lær mer om hvorfor oksygen er viktig for hudens helse og de beste måtene å tilføre mer av det til huden din.

5 ways to oxygenate your skin (and why it matters)

 kort oppsummert

  • huden trenger oksygen for å både se og føles best ut
  • godt oksygenert hud ser fastere, revitalisert og mer fyldig ut
  • du kan bidra med å tilføre huden oksygen ved hjelp av massasje, dype åndedrag, trening, eksfoliering og dedikerte hudpleieprodukter

"Du ser så trøtt ut..." Ingen liker å høre det, men du er kanskje ikke klar over at oksygenfattig hud kan være årsaken til det matte, trøtte utseendet.

Uten tiltsrekkelig oksygen er huden ikke i stand til å opprettholde sin naturlige vitalitet. Dette kan føre til fine linjer, rynker, samt et generalt matt og trøtt utseendet. I motsetning ser en hud full av oksygen fastere, revitalisert og mer fyldig ut - alt det vi ønsker oss!

Fortsett å lese for å lære hvordan du kan hjelpe huden din med å tilføre oksygen daglig - og hvorfor det er så viktig.

ansiktsmassasje

En måte å gi huden et revitalisert utseendet og følelse på, er gjennom forsiktig massasje. Regelmessig ansiktsmassasje kan hjelpe med å løse opp spenninger i musklene, samt stimulere blodsirkulasjonen i huden - og bringe oksygenrikt blod til hudoverflaten. Guasha-steiner eller ansiktsrullere er gode alternativer.

dype åndedrag

Når vi tar dype åndedrag skylles overskudd av karbondioksid ut av systemet vårt, noe som fører til økt oksygen som gir energi til huden. Kombinasjonen av dype åndedrag og meditasjon arbeider sammen for å bringe oksygen til hele kroppen din, inkludert huden. For veiledning om dype pusteøvelser kan du laste ned apper eller finne pusteøvelser og veiledende meditasjoner på nett. Dette er en utmerket måte å revitalisere både huden og sinnet ditt på.

trening

Det kreves ingen overdreven anstrengelse: selv mild trening, som en rask gåtur i 15 minutter, er en utmerket måte å øke blodsirkulasjonen i hudens overflate. Som en bonus vil det også øke hudens naturlige glød. 

eksfoliering

Regelmessig eksfoliering er alltid en nøkkel til sunn hud. Det er også en enkel og effektiv måte å øke blodsirkulasjonen på, som igjen tilfører mer oksygen til hudens overflate. Bruk en skånsom peeling som Daily Milkfoliant som polerer huden samtidig som den støtter fuktighetsbarrieren. Når du peeler gjør du det også enklere for andre hudpleieprodukter å utføre jobbene sine effektivt ved at du fjerner gamle hudceller slik at produktene kan trenge ned i huden.

oksygenerende hudpleieprodukter

Føler du fremdeles at huden din trenger en oppvåking? Phyto Nature Oxygen Cream gir nytt liv til aldrende hud takket være naturlige aktive ingredienser hentet fra en plante som trives i miljøer med lite oksygen. Denne daglige fuktighetskremen hjelper huden med å utnytte oksygen bedre for et fastere, fyldigere og mer revitalisert utseendet.

Thea Solli