Vi vet at det finnes utrolig mange hudpleieprodukter å velge mellom, uansett hva slags hudtype man har, og uansett hva man ønsker å behandle. Det kan være vanskelig å navigere blant alle mulighetene, og finne de produktene som passer best for din hud. 
Vi har derfor satt sammen en liten liste over noen av de mest effektive akne-behandlende ingrediensene som kan hjelpe deg med å finne gode produkter som dekker denne typen behov. Dette er da ingredienser som er optimale for en ung og akne-utsatt hud. Stjerneingredienser som både forhindrer og behandler eksisterende kviser.

salisylsyre

Salisylsyre er en beta-hydroksisyre (BHA) som er vanlig å bruke når man behandler akne. Salisylsyren elsker olje. Den er avledet fra piletrebark og er effektiv når det kommer til å redusere overflødig talg i huden. Dens antiinflammatoriske eksfolierende egenskaper gjør at den er en perfekt ingrediens for en fet- eller akneutsatt hud. I tillegg til å regulere og balansere oljeproduksjonen kan også salisylsyren bidra til å rense porene. Den dykker dypt ned i porene og trekker ut skitt, olje og bakterier, hvilket er ideelt om man ønsker å håndtere hudormer og kviser.

Ting å tenke på når man bruker salisylsyre

Bruk daglig eller annen hver dag
Reduser bruken til en gang i uken om huden blir tørr
Produkter som inneholder salisylsyre kan også påføres etter kviseekstraksjon for å rense området

Prøv for eksempel vår Breakout Clearing Booster - som er en hurtigvirkende kvisebehandling formulert med salisylsyre, som hjelper til med å bekjempe utbruddsfremkallende bakterier og renser huden effektivt.

niacinamid

Niacinamid er en super ingrediens på grunn av sin allsidighet. Den kan være til nytte for nesten alle hudtyper og løser mange type hudutfordringer. Niacinamid er ikke-sensibiliserende, hvilket er ideelt for en akne-utsatt eller sensitiv hud. Den jobber med å styrke hudbarrieren, reparere tidligere skader, som post-inflammatorisk hyperpigmentering og aknearr. Den hjelper også med å holde porene rene, og forhindrer smuss, olje og rusk med å bli fanget i porene, samtidig som den trekker sammen og minimerer porestørrelsen når den brukes konsekvent.

Ting å tenke på når man bruker niacinamid

Niacinamid kan brukes både morgen og kveld
Niacinamid fungerer godt med de fleste andre ingredienser, så den kan kombineres med andre produkter

Prøv for eksempel vår Micro Pore Mist, en toner med niacinamid som hjelper med å minimere porer, redusere overflødig olje og jevne ut hudtonen.

kaolinleire

Kaolin er et svært absorberende naturlig leirmineral som er mer skånsomt enn andre varianter av leire. Det gjør at det er en ideell ingrediens for å redusere fethet og glans hos sensitiv og akne-utsatt hud. Den reduserer overflødig olje, dyprenser porene og fjerner urenheter. Kaolin er også kjent for å redusere betennelser i huden, som gjør at den kan bidra til å redusere irritasjon, rødhet og hevelser som ofte følger med akneutbrudd. 

Ting å tenke på når man bruker kaolinleire

Kaolin er en særlig god ingrediens for fet hud
Kaolinleire eksisterer ofte i maskebehandlinger
Kaolinleire i sin rene form brukes også i en mengde andre produkter, som tørrsjampo, naturlig deodorant m.m.

sulfur

Surfur, eller svovel, tørker ut huden, hvilket gjør den til den perfekte ingrediensen for å bekjempe kviser hos fetere hudtyper. Det som er viktig å tenke på når man bruker sulfur-produkter er at du må passe på å ikke tørke hud for mye. Vanligvis er akne forårsaket av overflødig produksjon av olje i talgkjertlene, og svovelens evne til å kutte ned på talg kan derfor hjelpe dem med akne-utsatt hud å bekjempe utbrudd. Svovel har også antibakterielle egenskaper som kan bidra til å bekjempe bakterier som kan forårsake infeksjoner i huden. 

Ting å tenke på når man bruker sulfur

Ikke overbruk sulfur-produkter - det kan tørke ut huden
Vær forberedt på den distinkte lukten av svovel - det er ikke den beste duften, men det er tålelig

Prøv vår Blackhead Clearing Fizz Mask som inneholder svovel, og som minimerer porer og fjerner hudormer

Jofrid Nyka Krohn