Hvorfor reagerer noen på enkelte solkremer? Det finnes to måter å formulere en beskyttende solkrem på; enten med kjemisk solfilter, eller fysisk. Men hva betyr egentlig denne forskjellen? Og hvilket filter bør du velge til nettopp DIN hud?

 

 

Fordelene ved å bruke et fysisk solfilter

Fysisk solkrem (kan også kalles mineralsolkrem) legger seg som en beskyttende hinne oppå huden. Mange fysiske solkremer gir en hvit farge på huden, men nyere formler som den brukt i Invisible Physical Defense SPF30 er utviklet på en måte som gjør den helt gjennomsiktig, for å unngå at huden blir grå.

Fysisk solkrem:

- Beskytter mot UVA og UVB-stråler fra solen
- Gir umiddelbar beskyttelse fra solen! Her er det ingen grunn til å vente etter du har påført kremen før du går ut i solen
- Kjennes komfortabel på huden for alle hudtyper og hudtilstander, spesielt sensitiv hud som ofte kan reagere på andre solkremer

Fordelene ved å bruke et kjemisk solfilter

Kjemiske solkremer inneholder ingredienser som absorberes ned i hudlagene og beskytter ved å gjøre om solstråler til varme. Denne typen solkrem er populær å bruke fordi den føles lett på huden og er helt usynlig.

Kjemisk solkrem:

- Beskytter mot UVA og UVB-stråler fra solen
- Trenger tid til å trekke inn i huden (15 to 30 minutter) før man går ut i solen
- Kjennes som regel komfortabel for de fleste hudtyper og hudtilstander
- Er ofte mer resistent mot vann og svette

 

 

Hvilken solkrem skal jeg bruke?

Når alt kommer til alt er det viktig at du velger den solkremen du liker best å ha på huden! I Dermalogica mener vi at enhver solbeskyttelse er bedre enn ingen solbeskyttelse, og derfor tilbyr vi et bredt utvalg av fuktighetskremer med solfaktor, øyekremer med solfaktor og solkremer som passer ulike hudtyper, preferanser og livsstiler. Hvis du ikke klarer å velge anbefaler vi deg å ta en tur til en av våre Dermalogica Eksperter for å få en Face Mapping hudanalyse og finne ut nøyaktig hvilken solkrem som er perfekt for din hud! 

Jofrid Nyka Krohn