Finn ut om huden din er sensitiv eller sensitivisert, hva som er forskjellen og hva du kan gjøre med det.


Må du gjemme deg på grunn av smertefulle eller flaue symptomer på sensitiv hud?

Sensitiv hud oppleves forskjellig fra person til person. Noen har hud som blir lett rød og irritert, andre blir varme og tørre, eller stramme og flassende. Noen føler på rødhet, dehydrering, kløe og irritasjon daglig - andre får det innimellom. Sensitiv hud kan være arvelig, men det kan også være knyttet til triggere som stress, diett, ingredienser i kosmetikk eller forurensing.

Å vite hva som gjør at huden din reagerer, gjør deg i stand til å forstå om huden din er sensitiv eller sensitivert. Det igjen er nøkkelen til å holde huden sterk og sunn.

SENSITIV HUD

Sensitiv hud har en svekket barrierefuksjon, som kan være genetisk betinget. Når huden er sensitiv slipper hudens beskyttende barriere gjennom mikrober, allergener og irritanter, som forårsaker reaksjoner som svie, smerte, rødhet eller rødming. Sensitiv hud kan være nedarvet gjennom generasjoner, men det finnes måter å håndtere det på. Vår nyhet Barrier Defense Booster er en konsentrert oljebasert booster som gjenoppbygger lipidbarrieren og holder på fuktigheten for å forebygge sensitivitet og gi deg en sunn hud. Denne er perfekt å bruke under en fuktighetskrem som for eksempel Calm Water Gel for optimalt resultat for en sensitiv hud. 

Tegn på sensitiv hud

  • Tynn hud som virker nesten gjennomsiktig.
  • Stramhet, som kan tyde på dehydrering og føre til reaksjoner på produkter du påfører.
  • Rødhet eller flekker. Dette betyr over-reaktive kapillærer eller en tendens til rosacea.
  • Flass, tørr hud og sprekker på kinn og panne. Dette indikerer dehydrert hud og en svekket barrierefunksjon.
  • Rødme, kløe eller svie, kan også være et tegn på over-reaktive kapillærer.
  • Utslett-lignende ruhet eller utbrudd (må ikke forveksles med akne).

 

SENSITIVISERT HUD

Hvis du ofte reagerer på ytre påvirkning som vær og vind, stress og produkter, kan det være et tegn på sensitivisert hud. Den gode nyheten er at ved å unngå akkurat dine triggere, vil symptomene reduseres eller forsvinne fullstendig. Når triggere ikke kan unngås (f.eks forurensning eller temperatur-svingninger), kan symptomene likevel håndteres ved hjelp av riktig hudpleie og endringer i livsstil.

Huden din kan bli påvirket av en eller flere av disse faktorene:

livsstil 
dette inkluderer stress, diett, røyking, dehydrering, alkohol, reaksjon på kosmetiske ingredienser, skader fra overflatebehandling med laser eller kjemisk peel, og overbehandling av huden (f.eks for mye eksfoliering eller bruk av produkter som ikke er PH-balanserte).

miljø 
forurensning, luftbårne allergener, vær, og plutselige endringer i klima eller mikroklima, som f.eks overgangen mellom kald, tørr vind ute, til tørr, varm luft inne.

fysiologi 
stress eller hormonelle 
endringer

sykdom 
rosacea, eksem, psoriasis

Uansett hva som er triggeren; å styrke hudens beskyttende lipidbarriere er viktig for å redusere graden og hyppigheten av reaksjonene dine. Se for deg hudcellene dine som bittesmå mursteiner. "Mørtelen" som holder dem sammen er lipider. En sunn lipidbarriere hjelper til med å holde huden sunn ved å holde fuktigheten inne og stenge forurensning og mikrober ute.

Er ikke lipidbarrieren inntakt, åpnes det for partikler og mikrober som trenger inn i huden, og resultatet er rødhet, tørrhet, irritasjon og ubehag, også kjent som - jepp - sensitiv hud.

Vi lanserer nå løsningen for deg som opplever akkurat dette! to superhelter som styrker huden innnenfra og gir masse fukt til en dehydrert hud. Barrier Defense Booster er en oljebasert booster som lindrer, nærer og fukter for å gjenopprette balansen i sensitiv hud. Calm Water Gel er en ultralett gelébasert fuktighetskrem som gir fuktighet til en tørr og sensitiv hud. Kjøp nyhetene våre her

Jofrid Nyka Krohn