Til toppen

slik tar du vare på tørr hud om vinteren


Vi er midt i den kaldeste tiden av året, og den myke, fuktede huden du hadde i sommer er ikke til å kjenne igjen. Huden er i ubalanse, du er stram i maska, og har kanskje tørre flekker og områder som klør og er røde. Dette kan du gjøre for å unngå den klassiske, tørre vinterhuden!

 

1. Om vinteren er luftfuktigheten inne i husene våre ekstra lav. Dette skyldes fyring og oppvarming, samt godt isolerte hus. Mange merker stor forskjell på fuktighetsnivået i huden før og etter at sentralfyr og panelovner er slått på! Et enkelt tips er derfor å sette en bolle med vann ved radiatoren for å øke luftfuktigheten hjemme. Bruk også en booster under fuktighetskremen for ekstra fukt, for eksempel Skin Hydrating Booster.

2. Bytt gjerne til et mildere, mer krembasert renseprodukt om vinteren, og for all del unngå såpe! Intensive Moisture Cleanser er en krembasert, skånsom rens, og UltraCalming Cleanser er perfekt for deg som har fått sensitiv vinterhud i kulda. Ved å bruke milde renseprodukter uten kraftige vaskestoffer bevarer du lettere hudens naturlige fuktighetsfaktor.

 

3. Bruk en fuktighetsspray så ofte som mulig, særlig dersom du sitter mye foran pc-skjermen. En fuktighetsbindende spray forsegler fuktigheten i huden, og gjør den mindre stram og tørr. Prøv forfriskende Multi-Active Toner eller Antioxidant Hydramist.

4. Ikke glem fuktighetskremen, og påfør den gjerne når huden er litt fuktig. Da trekker kremen ekstra godt inn i huden, og blir enda drøyere i bruk. Du bør også vurdere å bytte til en rikere fuktighetskrem med mer beskyttelse og næring! Våre favoritter er Skin Smoothing Cream og Intensive Moisture Balance.

 

5. Hold huden sunn ved å fjerne døde og guste hudceller! Mange tenker at man bør unngå peeling på en tørr og sensitiv hud, men dette gjelder først og fremst peelingprodukter med skrubbekorn. For eksempel Daily Microfoliant er mild nok til å brukes hver dag, og gjør at fuktende og nærende produkter trekker bedre inn i huden!

intensive moisture cleanser

Effektiv rens som rengjør dypt og gir masse næring - uten å tørke ut huden.
Bestselger

ultracalming cleanser

Mild, pH-balansert gelérens som renser huden godt samtidig som den lindrer og uten å fjerne hudens beskyttende barriere
Bestselger

daily microfoliant

Unikt, risbasert enzympulver som eksfolierer huden skånsomt

antioxidant hydramist

Forfriskende fuktighetsspray som virker oppstrammende og beskytter mot skader fra miljøet rundt oss
Bestselger

intensive moisture balance

Rik fuktighetskrem med vitaminer som jevner ut tørrhetslinjer og gjør huden myk og smidig
Bestselger

skin smoothing cream

Medium lett krem som balanserer normal/kombinert hud