Til toppen

OKTOBER 31,2018 11:00

Det mange av oss ikke er klar over, er at deilig sukkerholdig “knask” , kan gi flere bivirkninger enn hull i tennene! Forskere har oppdaget at høyt sukkerinntak som øker blodsukkeret, også trigger en mengde biokjemiske reaksjoner i cellene som fører til inflammasjon og glykasjon. Disse prosessene fører til raskere aldring av kroppen.


Glykasjon oppstår når blodsukkeret raskt øker og sukkermolekylene angriper en av de grunnleggende strukturene i huden, nemlig kollagen. Når sukkeret binder seg til kollagen, aktiveres glykasjonsprosessen og skadelige stoffer kalt AGEs (Advanced Glycation End Products) dannes. AGEs vil til slutt svekke hudens reisverk, slik at hudens styrke og spenst reduseres. Med gjentatte sukkerangrep vil fine linjer og rynker komme til syne etter hvert, og huden vil se skjør og slapp ut.

Forskere ved Leiden University Medical Centre i Nederland og Unilever i England, målte blodsukkeret til 600 menn og kvinner i alderen 50 til 70 år. Bilder av disse personene ble framvist til en uavhengig gruppe på 60 personer. I denne undersøkelsen ble personene med høyere blodsukker oppfattet som eldre enn de med lavere blodsukker. Forskerne oppdaget også at med hver 1mm/liter økning i blodsukkeret, økte oppfattet alder med 5 måneder!! Om det ikke virker skremmende, så vet ikke jeg!!

Hvor mye sukker du kan tolerere før glykasjon opptrer, avhenger av din alder, stoffskifte og hvor mye du trener. Dersom du er en aktiv 25-åring, kan kroppen din tolerere mer sukker enn om du er en sedat 35-åring.

Den gode nyheten er at dersom du endrer dine vaner og reduserer mengden sukker i kostholdet ditt, så vil du raskt få synlige resultater på huden. Målet ditt bør være å spise mindre mat med høy glykemisk indeks. Resultatet fra endrede kostholdsvaner vil ytterligere akselereres ved at hudpleieproduktene dine bekjemper virkningen av sukker fra utsiden. Se etter produkter som inneholder mye anti-inflammatoriske og kosmesøytiske ingredienser som fungerer som “sukkerfeller,” for eksempel Arginine Lysine Polypeptide!

Du reparerer eksisterende skade ved å bruke ingredienser som kan stimulere hudens kollagenproduksjon. Eksempler på ingredienser med kollagenstimulerende egenskaper er:

• Vitamin A

• Vitamin C

• Peptider

Dersom du rett og slett ikke greier å motstå fristelsen, prøv friske jordbær dyppet i 70% sjokolade. Du vil få tilfredsstilt søtbehovet med en mye lavere glykemisk indeks, og du får i deg masse antioksidanter samtidig.