Til toppen

NOVEMBER 1, 2018 08:00

Fargespill i naturen, røde roser i kinnene og peiskos – høsten er vakker, men den kan fort gjøre huden tørr, rød og irritert. Husk å ta ekstra godt vare på den! Gjennom mange år som hudterapeut og Dermalogica Ekspert har jeg sett min andel høstirriterte ansikter, og hvordan riktig hudpleie kan gjøre en stor forskjell. Under kan du lese mer om hvorfor høsten påvirker huden og hvordan du kan ta vare på den på best mulig måte!


De fleste har opplevd at huden føles tørrere og strammere når det blir kaldere ute – dette er helt normalt! Ettersom det blir mindre fuktighet i luften inne fordi vi begynner å varme opp, blir det vanskeligere for huden å både produsere og holde på egen fukt.

Huden påvirkes mye av de plutselige endringene i temperatur den gjennomgår daglig om høsten. Det å gå rett fra kald luft og vind inn til et varmt og deilig rom gjør at huden sliter med å tilpasse seg. Disse varmekildene gjør også ofte luften inne veldig tørr, noe som vises på huden.

I Norge er luftforurensningen verst om høsten og vinteren! Dette skyldes blant annet utslipp fra bilkjøring, piggdekkbruk og vedfyring. Luftforurensningen, eller svevestøvet, merkes godt av astmatikere og påvirker luftveiene våre – men visste du at det også rammer huden? Partiklene i svevestøvet er mindre enn porene i huden din, og trenger derfor lett ned dersom hudbarrieren din ikke er sterk nok.  
Så hva gjør man for å beskytte huden mot disse harde kårene?

Mine stikkord: PEELING, FUKT OG BARRIEREREPARASJON.

For mange er peeling forbundet med rød og irritert hud, flass og enda mer tørrhet – noe man absolutt vil unngå om høsten! MEN – i Dermalogica er vi opptatte av å jobbe medhuden, ikke mot den. Med det nyeste superproduktet Rapid Reveal Peel fjerner du døde hudceller, samtidig som du fukter og styrker huden!

Peeling er spesielt viktig om høsten fordi huden ofte har blitt utsatt for flere solskader i løpet av sommeren. Dette må vi rette opp i ved å la ny, sunn og frisk hud komme til overflaten! Det er også viktig å peele for å la fuktighetsgivende og barrierestyrkende produkter trenge så dypt ned i huden som mulig.
Jobb med å bygge opp fuktighet og barrierefunksjon i huden etter en god dobbeltrens og en runde med Rapid Reveal Peel. Produkter som Calm Water Gel og Barrier Defense Booster gir godt med fukt og hjelper huden å holde på denne fukten ved å styrke hudbarrieren. På denne måten får du en hud som både gløder og er mindre rød og irritert!

God høst!

xx Ann-Kristin