Vis handlekurv   produkt(er)    NOK
Spørsmål og svar om hudtyper og hudpleie
Ønsker du å vite mer om hud og
hudpleie finner du svar på de vanligste spørsmålene her.
> sensitiv eller sensitivisert hud
> fet hud
> eksfoliering
> voksen hud
> menns hudpleie
> tørr hud
> voksenakne
> solbeskyttelse
> graviditet og hormoner  

Menns hudpleie og barbering 

Hva er forskjellen på menns og kvinners hud? Kan menn ha glede av hudpleieprodukter?
Menns og kvinners hud ligner hverandre i struktur, men menns hud har ofte flere hår og høyere talgproduksjon. Menn kan helt sikkert få glede av en profesjonelt anbefalt hudpleierutine, som ikke bare hjelper mot barberingsproblemer, men også andre problemer forbundet med menns hud. Menn har ofte flere hudormer og kviser, fordi huden deres som regel er fetere. En hudpleierutine med rens, eksfoliering og fuktighetspleie vil hjelpe med å forebygge utbrudd og holde huden sunn.

Til toppen

Jeg bruker vann og såpe og vil ikke ha en komplisert hudpleierutine. Hva skal jeg bruke?
Mange menn foretrekker å unngå en komplisert hudpleierutine, men er samtidig klar over at såpe og vann-metoden kan skade og tørke ut huden. Dermalogica anbefaler at du bruker Special Cleansing Gel, et såpefritt, skummende renseprodukt, Multi-Active Toner, en avbalanserende fuktighetsspray, og Active Moist, en lett, oljefri lotion. Denne hurtige og effektive rutinen tar kort tid, og etterlater huden i en optimal sunn tilstand.

Når du har blitt vant til å bruke tre hudpleieprodukter til daglig pleie, kan du vurdere en eksfoliering som Skin Prep Scrub, som hjelper med å forberede huden til barbering, og en dyptrensende maske som Skin Refining Masque, som hjelper med å redusere urenheter. Du bør naturligvis aldri gå ut i solen uten tilstrekkelig solbeskyttelse - bruk en komplett sunblock fra Dermalogicas Daylight Defense System.

Til toppen

Hva skjer med huden når jeg barberer meg?
Enkelt sagt er barbering en form for mekanisk eksfoliering. Barbering utløser en synlig irritasjon i huden, og kan virke som en overeksfoliering som fører til redusert barriere. Når hudens barriere er redusert forårsaker det et større fuktighetstap som fører til tørr, flassende, revnet, sensitiv hud. Tørrhet i huden kan øke hudens mottakelighet for en rekke barberingsproblemer, inkludert inngrodde hår, utslett, irritasjon og sensitiv hud.

Til toppen

Hva er et inngrodd hår?
Inngrodde hår (Pseudofolliculitis barbae) forekommer på hud hvor håret blir skåret over og deretter får feil vekstretning. Når du skjærer av enden av hårskaftet ved barbering, kan du risikere å tvinge håret tilbake i poren eller også å få håret til å brette seg innover seg selv, slik at det vokser tilbake ned i poren og gror innover. Hårskaftet kan også vokse over i en annen pore. Kroppen oppfatter det inngrodde håret som et fremmedlegeme og begynner en inflammatorisk respons som omfatter rødhet, smerte og hevelse som ligner en kvise, og som kan være fylt med puss.

Til toppen

Hva kan jeg gjøre for å unngå inngrodde hår?
Mange menn har problemer med inngrodde hår, som ofte oppstår fordi huden ikke er forberedt godt nok til barbering. Før barbering skal huden renses grundig med en blanding av mild peeling og skummende ansiktsvask, eller du kan bruke en ansiktsbørste sammen med renseproduktet for å eksfoliere huden, og løfte skjegget. Velg et barberingsprodukt som gir tett barbering og forhindrer snittsår, barberingssår og rødhet. Følg opp med en lett krem og den beroligende Gentle Soothing Booster for å friske opp, lindre og fukte huden, slik at den gjenvinner sin naturlige balanse.

Til toppen

Kan jeg bruke Dermalogicas Shave-produkter med barbérmaskin?
Ja. Dermalogicas Shave-produkter kan fint brukes dersom maskinen er laget for bruk sammen med produkter.
Clean Bar, Daily Clean Scrub, Post-Shave Balm og Daily Defense Block SPF15 kan brukes både før og etter barbering.

Til toppen

Kan jeg bruke Dermalogicas Shave-produkter når jeg barberer hodet?
Ja, produktene kan brukes overalt. Hvis du barberer hodet kan du med fordel bruke vårt 3-trinns Shaveprogram, Shave og Post-Shave, som reduserer rifter, sår, rødhet og irritasjon.

Slik gjør du:
- Rens og eksfoliér huden med Daily Clean Scrub for å løfte hårene.
- Påfør Pre-Shave Guard og deretter Soothing Shave Cream, hvis håret krever ekstra bløtgjøring før barbering, eller huden er sensitiv. Har du ikke behov for ekstra bløtgjøring kan du bruke Invigorating Shave Gel eller Close Shave Gel, avhengig av hva du foretrekker.
- Påfør Post-Shave Balm for å forhindre inngrodde hår, og avkjøle huden.
- Avslutt med å beskytte huden med Daily Defense Block SPF15.

Til toppen

Kan en ansiktsbehandling hos en hudterapeut hjelpe meg med mine barberingsproblemer?
Absolutt!
En profesjonell hudterapeut kan tilby deg en behandling som hjelper med å redusere irritasjon, rødhet, inngrodde hår og kviser forbundet med barbering. Hudterapeuten kan også hjelpe deg med å kontrollere fet hud eller tørrhet, og gi deg tips om hvordan du barberer, slik at du kan kontrollere evnt. barberingsproblemer. Dessuten kan hudterapeuten anbefale deg et skreddersydd program til din barbering, som minimerer rifter, sår, rødhet og irritasjon, og samtidig beskytter huden mot tørrhet og skadelige solstråler.

Vil du vite mer om menns hud og hudpleie kan du spørre din hudterapeut.

Til toppen